Заняття спортом допомагають у боротьбі з раком: висновки біологів

3
-5
Заняття спортом допомагають у боротьбі з раком: висновки біологів
Медики давно помітили, що у тих онкохворих, які займаються спортом, прогнози зазвичай оптимістичніші. Те, що спорт пригнічує пухлин – теж не новина. Про це інформує 24.health.

Вчені з Каролінського інституту у Швеції запропонували своє пояснення того, чому спорт необхідний онкохворим. Їх робота опублікована у виданні eLife.

Щоб зрозуміти, як фізичні навантаження допомагають онкохворим, вчені провели досліди на мишах. Гризунів з раком розділили на дві групи, одна з яких регулярно тренувалася, а інша – ні.

Коли миші тренувались, зростання пухлини сповільнювалось. Вчені пояснили, що це залежало від рівнів певного типу імунних клітин – CD8+ та Т-клітин, які циркулюють в крові. Т-лімфоцити відповідають за руйнування специфічних чужорідних клітин, які несуть загрозу імунній системі.

Вправи мають широкий спектр ефектів. У тварин повторювані фізичні навантаження знижують прогресування злоякісної пухлини, а з клінічної точки зору вправи здатні поліпшити прогноз для онкологічних хворих… Одна з характерних ознак раку – здатність ракових клітин ухилятися від імунної системи, що в деяких випадках перешкоджає організму знищити такі клітини,
– зазначили біологи.

Окрім цього вчені виявили, що CD8 + Т-клітини стають ефективнішими завдяки молекулам, які м'язи вивільняють в кров під час інтенсивних вправ. Також вчені ввели тим гризунам, які не тренувалися, Т-лімфоцити "активних" мишей. Цікаво, що це підвищило рівень виживання серед неактивних піддослідних та сповільнило у них прогресування пухлини.

Цю гіпотезу вчені частково перевірили й на людях. Науковці взяли зразки крові у восьми здорових чоловіків, які до цього впродовж 30 хвилин каталися на велосипеді. З'ясувалося, що ті ж метаболіти, які виробляються після тренування, виділяються і у людей.

Фізичні вправи впливають на вироблення декількох молекул і метаболітів, які активують імунні клітини, що борються з раком, і тим самим пригнічують ріст пухлин,
– зауважила наукова співробітниця відділу лабораторної медицини Каролінського інституту, провідна авторка дослідження Хелен Рундквіст.

Науковці сподіваються, що отримані результати сприятимуть глибшому розумінню того, як спосіб життя впливає на імунну систему людини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Занимаюсь оздоровлением уже более 10 лет.
И вот недавно узнал информацию что продукты пчелы очень полезны и отлично укрепляют иммунитет.
Перечитав большое количество информации на сайте http://www.pchelandiya.net/, я узнал много полезного для себя.
А так же нашел большое количество народных рецептов на основе продуктов пчелы.
Вот кстати несколько полезных статей: http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/86-pri-sarkoidoze-legkix.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/715-lechenie-mozolej-propolisom.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-medom/lechenie-pischevaritelnoy-sistemu/119-pri-xronicheskix-zaporax.html
http://www.pchelandiya.net/
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/708-lechenie-nevralgii-trojnichnogo-nerva-propolisom.html

Думаю Вам будет полезно...
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ Ящик!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте лишние, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/
Відповісти
Вы вообще понимаете что происходит в Украине?!
У меня есть чувство нам подсовывают какие то лживые новости и мы часто не получаем статьи из первых рук.
Перебрав кучу источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где видно что журналисты дают хоть какую то реальность в которой живем.
Очень важно в современном мире отбирать качественные СМИ.
Вот еще одна свежая статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/posevnoj-kalendar-dlya-ukrainy/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні