МЗС: США готові співпрацювати щодо Кримської платформи

0
0
МЗС: США готові співпрацювати щодо Кримської платформи
Представниця США в Україні висловила готовність співпрацювати з Києвом над створенням Кримської платформи.

Пише Кореспондент.

США готові взяти участь у створенні Кримської платформи, ініційованої Україною. Про це заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін під час зустрічі з першим заступником міністра закордонних справ України Еміне Джапаровою в понеділок, 26 жовтня, повідомляє прес-служба МЗС України.

Так, Крістіна Квін висловила готовність співпрацювати з Україною і підкреслила, що позиція США, закріплена в Декларації щодо Криму, яка була оприлюднена державним секретарем Майком Помпео, залишається твердою і незмінною - Крим є частиною України і США ніколи не визнають спроби Росії його анексувати, йдеться в повідомленні.

У свою чергу, Джапарова висловила подяку США за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і непохитну позицію щодо агресії Росії на Донбасі і незаконну окупацію Криму. У зв'язку з цим вона детально поінформувала співрозмовницю про бачення українською стороною основних елементів і субстантивного наповнення Кримської платформи, головною метою якої має стати консолідація політики невизнання міжнародним співтовариством окупації Криму.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що до формату Кримська платформа готові приєднатися інші країни. Серед них він назвав спільноту ЄС, Великобританію, Канаду і Туреччину.

У свою чергу голова МЗС Дмитро Кулеба розповів, що Кримська платформа покликана структурувати міжнародні зусилля для деокупації півострова, а також зберегти цю тему в пріоритетах міжнародної політики.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні