--> У ЦВК припускають перенесення другого туру виборів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У ЦВК припускають перенесення другого туру виборів

0
-4
У ЦВК припускають перенесення другого туру виборів
У деяких містах через судові розгляди другий тур виборів мера може бути відкладений на грудень.

Пише Кореспондент.

Другий тур виборів мерів у окремих містах може пройти не в листопаді, як планувалося, а в грудні через можливі судові розгляди. Про це в понеділок, 26 жовтня, Українським Новинам повідомив заступник голови ЦВК Сергій Дубовик.

За його словами, відповідно до календарного плану проведення місцевих виборів, результати повинні бути встановлені до 6 листопада включно, а згідно з Виборчим кодексом, у містах з понад 75 тис. виборців, де 25 жовтня жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів, другий тур виборів мера має бути призначений на неділю в межах тритижневого терміну.

Дубовик пояснив, що якщо результати виборів будуть оскаржувати в суді, то другий тур відкладеться ще на тиждень.

"На встановлення результатів виборів у територіальних виборчих комісій є 12 днів. Але хтось може встановити їх швидше. Тому дата другого туру не може бути однаковою. Тим більше, ніхто не сказав, що ці результати не будуть оскаржені. В такому випадку, вибори змістяться до прийняття рішення судом. Судовий розгляд - це, умовно кажучи, ще тиждень. Тобто, другий тур може відбутися і на початку грудня", - зазначив Дубовик.

Разом з тим, він припустив, що в більшості міст голосування призначатиметься на 22 і 29 листопада.

Без сенсацій. Перші підсумки місцевих виборів

Нагадаємо, напередодні в Україні відбулися місцеві вибори, участь у виборах взяли понад 10,5 мільйона виборців, що становить 36,88% від загальної їх кількості.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні