Торгівля людьми в ЄС: українці опинились у топ-5 жертв

0
-5
Торгівля людьми в ЄС: українці опинились у топ-5 жертв
Україна увійшла у топ-5 країн за походженням жертв контрабанди людей у Європейський Союз із метою трудової та сексуальної експлуатації.

Про це йдеться у Третій доповіді Єврокомісії щодо боротьби з торгівлею людьми, повний текст якої можна знайти на її сайті.

"До топ-5 країн ЄС за кількістю громадян, що стають жертвами контрабанди, в абсолютних цифрах, увійшли Румунія, Угорщина, Франція, Нідерланди та Болгарія. До топ-5 країн світу за громадянством жертв контрабанди увійшли Нігерія, Китай, Україна, Марокко та Індія", - йдеться в документі.

За даними Єврокомісії, глобальний прибуток від торгівлі людьми становить близько €29,4 млрд щороку. У країнах ЄС цей показник оцінюється у близько €2,7 млрд.

Окрім "традиційних" форм експлуатації – проституції, примусового жебрацтва та праці у сферах текстильного чи сільськогосподарського виробництва, в умовах зростання безробіття додалися різні форми експлуатації людей на будівництві, у сферах туризму, у ресторанному бізнесі, у догляді та домашніх роботах. У такій злочинній діяльності використовують до 15% від загального обсягу жертв, серед цієї категорії "трудових в'язнів" 68% становлять чоловіки.

Європол попереджає, що під час пандемії Covid-19 злочинці часто використовують фактор протиепідемічних обмежень та шукають потенційних жертв з використанням соціальних мереж.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні