--> Вандали пошкодили 70 музейних експонатів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вандали пошкодили 70 музейних експонатів

0
5
Вандали пошкодили 70 музейних експонатів
Невідомі пошкодили щонайменше 70 музейних експонатів у Берліні. Про це повідомляє Zeit online.

За даними видання, один або декілька зловмисників залили маслянистою рідиною об'єкти у Новому музеї, Старій національній галереї, музеї Пергамон та інших закладах, розташованих на Музейному острові. Серед пошкоджених експонатів - єгипетські саркофаги, кам'яні скульптури та картини ХІХ ст. На них залишилися видимі плями.

Зазначається, що це "одна з наймасштабніших атак на твори мистецтва та античності в історії повоєнної Німеччини".

Акти вандалізму сталися ще 3 жовтня, у День німецької єдності, проте громадськість не була про це поінформована. Про мотиви зловмисників нічого не відомо. Розпочато попереднє розслідування.

Музейний острів включено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО з 1999 року. Пергамон, який нещодавно відсвяткував 90-ліття, Старий музей, Музей Боде, Стара національна галерея, Новий музей розташовані між двома рукавами Шпрее. У них розміщені всесвітньо відомі колекції з історії мистецтва та культури Європи та Середземноморського регіону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні