На Волині проти кандидата, який роздавав цукерки, порушили справу

0
3
На Волині проти кандидата, який роздавав цукерки, порушили справу
На Волині поліція зареєструвала та внесла одне повідомлення про порушення виборчого законодавства до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Йдеться про роздачу виборцям цукерок одним із кандидатів у депутати міської ради.

Як розповіла Суспільному координаторка мережі ОПОРА на Волині Катерина Шарпата, факт підкупу спостерігачі зареєстрували у Ковелі. Із її слів, у поліції розглядають справу щодо кандидата у депутати Ковельської міської ради Романа Шворака.

Згідно зі статтею 160 Кримінального Кодексу України факт підкупу виборця карається штрафом, виправними роботами, або позбавленням волі до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Нагадаємо, у Ковелі 8 жовтня зафіксували інцидент, коли перехожим роздавали солодощі та агітаційні листівки. Як пояснив раніше ОПОРІ сам кандидат, вперше бере участь у виборах. Каже: не знав, що роздача продуктів може розцінюватися як підкуп виборців та заборонена Виборчим кодексом.

Загалом, у системі єдиного обліку вже зареєстрували 91 повідомлення про виборчі порушення. Найбільшу кількість зафіксували у Луцькому (24 випадки) та Ковельському (19 випадків) відділах поліції та Нововолинському відділенні поліції (6 випадків).

Також правоохоронці склали 32 адміністративних матеріали. Більшість - через порушення у передвиборчій агітації. Зокрема, про відсутність вихідних даних, недотримання обмежень агітації та псування агітматеріалами комунального майна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні