--> Понад половина українців переконані, що місцеві вибори нічого не змінять | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Понад половина українців переконані, що місцеві вибори нічого не змінять

0
6
Понад половина українців переконані, що місцеві вибори нічого не змінять
Більшість опитаних соціологічною групою "Рейтинг" українців вже визначились, за кого вони голосуватимуть на місцевих виборах 25 жовтня. Крім цього, більш ніж половина опитаних вважає, що у їхньому місті або селищі після виборів нічого не зміниться.

За результатами опитування, 58% респондентів зазначили, що вже визначилися, за кого голосуватимуть на вборах, а 40% ще думають над цим. Серед тих, хто зазначив, що обов’язково прийде на дільниці, визначених – 73%. Відносно вищий рівень визначеності – серед осіб старшого віку

Серед опитаних, 34% вважають, що ситуація у результаті виборів в їх місті або селі покращиться. 52% респондентів вважають, що нічого не зміниться і лише 6% переконані, що вона погіршиться.

Крім цього, 76% респондентів вважають, що на виборах будуть фальсифікації. 48% з них переконані у тому, що фальсифікації будуть незначними, і 28% – що будуть значними. Лише 16% опитаних вважають, що фальсифікацій не буде взагалі.

Також 62% респондентів негативно ставляться до ситуації, коли під час виборів деякі політики та партії допомагають виборцям матеріально (роздають пайки, гроші, кошти на ремонт і лікування). 19% ставляться нейтрально, і лише 15% – позитивно. Попри це, лише 6% стикалися зі спробами підкупу особисто, 11% знають про це від родичів та знайомих. 81% – не мали такого досвіду під час цієї виборчої кампанії.

Довідка. Опитування провела Соціологічна група "Рейтинг" 16-19 жовтня 2020 року серед 5000 респондентів по всій Україні, за винятком тимчасово окупованих територій. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Похибка репрезентативності дослідження: не більше 1,4%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні