--> В Японії розробили їстівні пакети для оленів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Японії розробили їстівні пакети для оленів

0
-4
В Японії розробили їстівні пакети для оленів
В японському місту Нара розробили їстівні пакети для плямистих оленів, які вважаються національним надбанням країни, але з'їдають кілограми пластику через туристів, котрі залишають після себе сміття.

Як пише BBC, у 2019 році лише в одного оленя було виявлено понад 4 кілограми пластику у шлунку, тож місцеві жителі спроєктували паперовий пакет з рисових висівок, який олені можуть перетравити.

У парку Нари живуть понад 1200 оленів, яких захищає закон. Відвідувачі можуть годувати їх спеціально приготованими крекерами без цукру, які не продаються в пластиковій упаковці. Однак вважається, що багато відвідувачів годують оленів іншими закусками, викидаючи харчові обгортки. Потім олені нюхають обгортки, думають, що це їжа, і їдять їх.

Житель міста Такаші Накамура, який керує паперовою компанією в місті, прийшов до ідеї рисових пакетів після того, як почув, що олені вмирають, помилково проковтнувши сміття. Разом з двома місцевими жителями, оптовим продавцем косметики та дизайнером він разом розробив пакет, який підходить для оленів.

Паперові пакети складаються з картонних коробок з переробленого молока і рисових висівок — того ж інгредієнта, який використовується в крекерах, який підходить для оленів. Пакети були протестовані Японською лабораторією дослідження харчових продуктів, яка дійшла висновку, що виріб безпечний для вживання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні