--> Лікарські трави, які можуть бути смертельно небезпечними. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лікарські трави, які можуть бути смертельно небезпечними. ФОТО

1
3
Лікарські трави, які можуть бути смертельно небезпечними. ФОТО
Вплив деяких засобів народної медицини, підтверджують фахові медики, однак не завжди він позитивний, пише newsyou.

Лікарі відзначають, що народна медицина, якою людство користувалося тисячоліттями, в деяких випадках може принести більше шкоди, ніж користі. Отож, медики склали список популярних лікарських трав, які вважаються цілющими, але при певних обставинах можуть завдати непоправної шкоди.

Існує кілька правил, які лікарі повторюють своїм пацієнтам, якщо ті приходять до них за рекомендацією щодо лікувальних відварів. По-перше, пити препарат потрібно за призначенням. Річ у тому, що деякі рослини можуть позитивно впливати на одне захворювання, але їх вживання негативно позначиться на іншому. Крім того, напої можуть бути несумісні з ліками, які ви приймаєте на регулярній основі. Консультація медиків у прийомі будь-яких лікарських препаратів – необхідна!

Будь-які лікарські трави при неправильному вживанні можуть завдати шкоди, проте є окремі збори, з якими потрібно проявляти особливу обережність.



Чистотіл

Чистотіл у більшості випадків застосовують зовнішньо і в такому разі він безпечний майже завжди. Для лікування хвороб ШКТ його відвар приймають всередину. Медики призначають цю траву тільки при певних симптомах і захворюваннях, оскільки в протилежному разі чистотіл може тільки погіршити ситуацію. Більше того, передозування чистотілом може призвести до отруєння організму, тому його прийом повинен відбуватися під наглядом лікаря.



Чемериця

Чемериця є однією з найбільш сильнодіючих лікарських трав. Існує безліч рекомендацій щодо її використання для лікування, однак медики радять залишити призначення цього засобу фахівцям. Пов'язано це з тим, що сама по собі чемериця – токсична. Наприклад, бджоли після збору чемеричного пилку гинуть. У більшості випадків настоянку цієї трави використовують для зовнішнього застосування, оскільки це більш безпечно.



Пижмо

Квітки пижма приймають як жовчогінний і протиглистовий засіб. З рослини роблять компреси, ванни й примочки для ран, болю в суглобах і ударів. При тривалому застосуванні та передозуванні пижмо небезпечне. Його також протипоказано вживати дітям і вагітним жінкам.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди тисячоліттями користувалися отруйними травами і було здоровіше чим зараз... То про що це говорить?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні