В'язнів б'ють і морять голодом

0
7
В'язнів б'ють і морять голодом
Правозахисна організація Human Rights Watch опублікувала звіт про тортури в тюрмах Північної Кореї. Базується на розповідях 15 корейців, які втекли з комуністичної країни.

Ув'язнених у комуністичній Кореї катують голодом, приниженням і ґвалтують. Про це пише британська The Guardian.

У звіті описується, що заарештованих садять в тісні антисанітарні камери, забирають одяг, морять голодом і змушують зізнаватися в вигаданих злочинах.

"Ув'язнених виснажуються через відсутність їжі, якщо тільки вони не підкуплять охоронців, щоб рідні передали щось поїсти", - заявив заступник директора організації по Азії Філ Робертсон.

Усі опитані корейці втекли з країни після 2011-го, коли до влади прийшов Кім Чен Ин.

Колишні в'язні розповіли, що їх змушували нерухомо сидіти на підлозі чи стояти на колінах до 16 год на день. За найменший рух били руками, ногами, палицями чи шкіряними ременями. Також змушували бігати по двору до 1000 разів.

"Якщо хтось один рухався, охоронці наказували всім в камері витягнути руки через решітки, і ходили по них черевиками". - розповідає колишній в'язень Пак Джі Чхоль.

"Вони просто били мене півгодини, копали ногами і кулаками по всьому тілу. Із підозрюваними поводилися так, ніби вони гірші за тварин. Врешті, саме цим в підсумку стають в'язні", - розповів інший колишній ув'язнений Юн Ен Чхоль.

Колишня торговка Кім Сон Ен, 50 років, яка втекла з Кореї 5 років тому, розповіла, що її зґвалтував слідчий. Потім теж поліцейський під час допиту.

У доповіді закликають владу КНДР публічно визнати порушення прав людини і припинити повсюдні тортури і жорстоке, нелюдське ставлення до в'язнів. Там також закликають США та інших членів ООН публічно і приватно тиснути на Пхеньян у цих питаннях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні