--> Гігантський інвестиційний стрибок Волині: друге місце в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Гігантський інвестиційний стрибок Волині: друге місце в Україні

7
5
Гігантський інвестиційний стрибок Волині: друге місце в Україні
В Україні люблять говорити про інвестиції, які повинні дати поштовх до розвитку економіки. «Слово і діло» вирішило подивитися, скільки інвестицій заходить у кожну область і хто справді є лідером в цьому напрямку, а у кого мінімальний інвестиційний фінансовий приплив.

Рейтинг включає індекс капітальних інвестицій, обсяг капітальних інвестицій в розрахунку на 1 жителя, темпи зростання або зменшення обсягу ПІІ (прямі іноземні інвестиції), обсяг ПІІ в розрахунку на 1 жителя (в доларовому еквіваленті), частку реалізованої інноваційної продукції в загальному обсязі продукції і обсяг експорту товарів в розрахунку 1 жителя.

Перше місце за рівнем залучення інвестицій, інноваційного розвитку і зовнішньоекономічного співробітництва з 2015 по 2019 роки постійно належало Києву. Отже, з беззаперечним лідерством визначилися.

Цікаво подивитися на Волинську область, яка в 2019 році зробила гігантський інвестиційний стрибок з 17 на 2 місце в рейтингу. До цього область перебувала на скромних 20 і 21 позиціях в 2016-2017 роках.



Схожа ситуація в Кіровоградській області, яка в 2019 році зайняла 3 місце за рівнем інвестицій, хоча до цього була на 14 місці. При цьому керівництво області особливо не паритися на цей факт і не робить гучних заяв щодо лідерства в інвестуванні серед регіонів.

Що стосується аутсайдерів, в 2019 році в п'ятірку «знизу» рейтингу входили Івано-Франківська (21 місце), Тернопільська (22), Луганська (23), Хмельницька (24), Рівненська (25) області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мда , на Волинь інвестиції аж пруть, прямо ніагара
Відповісти
Бажано було б вказати, звідки інвестиції, хто в що вкладає, суми, проекти, в які обєкти. А так - кіт в мішку. Я, наприклад, в це не вірю. Крім усього, відсутня порівняльна база і цифри хоч би за останні два роки. Може бути так, що наприклад, в минулому році надійшло інвестицій нуль, а в нинішньому - 3 гривні. Ріст інвестицій складає 300%!!!!. Не треба нас дурити, Волинь дохазяйнується з донецькими сепарами до ручки. Що загальновідомо, це те, що добрі "інвестиції" йдуть в їхні кишені.
Відповісти
Це всеукраїнські рейтинг. Тут варіант с 3 гривнями не пройде.Значить сума дійсно велика . Але хто в для чого це питання
Відповісти
Розвиток нульовий,все НА ДНІ,які НАХ..інвестиції,завод в БРИЩІ і той просрали,бо інвестори не дали вам мзду,і ви їм надали землі під забудову.
Відповісти
Якщо по країні це 2 місце. Думаю це якийсь новий шкідливий завод європейці будують типу кромберга. Будь ласка можна конкретніше що за інвестиції. Але вангую це не багато окремих це щось одне дуже масштабне. Можливо якісь сміттєпереробний завод чи т.п.
Відповісти
Якщо по країні це 2 місце. Думаю це якийсь новий шкідливий завод європейці будують типу кромберга. Будь ласка можна конкретніше що за інвестиції. Але вангую це не багато окремих це щось одне дуже масштабне. Можливо якісь сміттєпереробний завод чи т.п.
Відповісти
66 млн. дол. США за період з січня по вересень нинішнього року. Звичайна сума, як і майже кожного року. Якщо вести мову про "ігантський інвестиційний стрибок", то це просто хтось пожартував. Стрибок горбатого карлика росточком 90 см вище дитячої табуретки. В цьому виданні випускові редактори часто жартують. Як, ось, наприклад, про "відомого письменника" Володимира Павліка. Молодці!!! Не залишені гумору.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні