Коронавірус може «жити» на грошах і телефонах 28 днів

0
9
Коронавірус може «жити» на грошах і телефонах 28 днів
Частинки вірусу COVID-19 упродовж 28 днів можуть виживати і “процвітати” за прохолодних температур на банкнотах, а також скляних і сталевих поверхнях, наприклад, як у мобільних телефонах.

Такого висновку дійшли фахівці австралійської Організації наукових і промислових досліджень Співдружності (CSIRO). Як повідомляє Daily Mail, в результаті багато магазинів у великих містах країни перейшли на варіанти безготівкової оплати, щоб зупинити поширення вірусу.



“За 20°С, приблизно кімнатної температури, ми виявили, що вірус був надзвичайно стійким, виживаючи впродовж 28 днів на гладких поверхнях, таких як скло на екранах мобільних телефонів і банкнотах”, – пояснила заступниця директора Австралійського центру готовності до захворювань Деббі Іглз.

За її словами, результати підкреслили те, наскільки стійкий коронавірус, особливо порівняно з вірусом грипу A, який може вижити за аналогічних обставин протягом 17 днів.

Зазначається, що на паперових банкнотах COVID-19 зберігається довше, ніж на пластикових. Дослідники зробили такі висновки, висушивши вірус у штучному слизі на різних тестових поверхнях у концентраціях, виявлених у інфікованих пацієнтів.

“Наші результати показують, що SARS-CoV-2 може залишатися заразним на поверхнях протягом тривалих періодів часу, що посилює необхідність у таких передових методах, як регулярне миття рук і чищення поверхонь”, – підкреслила Деббі Іглз.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні