У Польщі вибухнула найбільша неядерна бомба часів Другої світової війни. ВІДЕО

0
4
У Польщі вибухнула найбільша неядерна бомба часів Другої світової війни. ВІДЕО
У Польщі в процесі знешкодження вибухнула найбільша уціліла неядерна бомба часів Другої світової війни.

Про це повідомило BBC. Бомбу "Tallboy" виявили минулого року в судноплавному каналі Балтійського моря біля міста Свіноуйсьце.

Імовірність вибуху бомби оцінювалася в 50%, тому в ході знешкодження дотримувалися відповідних заходів безпеки. Близько 750 місцевих жителів евакуювали.

Ніхто з фахівців, які брали участь в операції, не постраждав.

Бомба була скинута британськими ВПС в 1945 році під час авіанальоту, в ході якого був потоплений німецький важкий крейсер Lützow.

Довжина бомби становила шість метрів, її маса 5,4 тонни, з яких 2,4 тонни – вибухова речовина. Вона перебувала на глибині 12 метрів.

"Tallboy" – це сейсмічна бомба (інша її назва – "Землетрус"), яку використовували під час Другої світової війни для того, щоб руйнувати важливі промислові і військові об'єкти.

"Tallboy", зокрема, використовували для знищення бетонного купола над підземним заводом ракет "Фау-2" і підриву залізничного тунелю поблизу французької річки Сомюр в червні 1944 року. Також бомбардуванням цими бомбами були потоплені лінкор "Тірпіц" і важкий крейсер "Адмірал Шеєр".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні