«Людям потрібні ліки від коронавірусу, а не асфальтована дорога на цвинтар»

2
4
«Людям потрібні ліки від коронавірусу, а не асфальтована дорога на цвинтар»
Уряд не знає, як боротися з епідемією коронавірусу, яка з кожним днем набирає обертів, пише Волинь.

Про це заявила народний депутат із фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова. «Насправді ми бачимо цифри, а плану заходів, кризового менеджменту не бачимо», — каже вона.

«Перше — це медики. Ви знаєте, яка кількість лікарів захворіла і наскільки мало їх отримали компенсації. Наприклад, родичі тих, хто помер. Так само і обіцяні доплати у 300%. Яка була виплачена сума — невідомо», — зауважує Іонова.

«Друге питання — це самі хворі. Степанов (міністр охорони здоров’я. — Ред.) заявив, що на одного пацієнта виділяється 45 тисяч гривень. А сьогодні керівник Національної служби здоров’я назвав суму вдвічі меншу. У реальності ж мені постійно пишуть із Луганщини, із Західної України про те, що вони змушені купувати ліки самі. Це хворі люди, які не можуть дозволити собі витрати близько 30 тисяч гривень на лікування», — наголошує Марія Іонова.

Уряд має негайно вирішити питання масового тестування, переконана Марія Іонова. «Чому зараз люди мусять навіть не по декілька днів, а тижнями чекати результати тестів? А що стосується їх кількості, то перш ніж вихвалятися цифрою в декілька мільйонів, давайте не забувати, що більша частина з них куплені не за кошти державного бюджету. Люди змушені робити тести вартістю від 600 до 2,5 тисячі гривень. Важливо, аби ці тести були безкоштовні, аби закупляли і облаштовували лабораторії, щоб була більша можливість для тестування», — зауважує вона.

Іонова також звернула увагу на критичну ситуацію із киснем. «Ми сьогодні чули деякі рішення по кисню (на засіданні Кабінету Міністрів. — Ред.), які були запроваджені. Але реальність така — в Одеській області критично не вистачає кисню. Я знаю — на Луганщині так само не вистачає», — говорить Іонова.

Вона наголосила, що представники влади не говорять правду про реальну ситуацію з коронавірусом, і це вкрай небезпечно. «Таке враження, що погані новини не хочуть приносити Зеленському. А насправді ситуація загрозлива, — застерігає Іонова. — Тим більше вибори. Як будуть захищені виборці, члени комісій ТВК, ДВК? Чи є план дій? Хотілося б почути відповіді на ці запитання», — говорить Марія Іонова.

Вона також жорстко розкритикувала перепризначення мільярдів із коронавірусного фонду на будівництво доріг. «Мені вчора один наш колишній колега по парламенту написав, що його друг по палаті, який хворів, сказав: «Не хочу, щоб мене везли на цвинтар по асфальтованій дорозі, хочу, щоб мені дали ліки, а я не брав їх у кредит», — заявила представниця «Європейської Солідарності».

Дарія КЛИЧ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ваша єврейська солідарність, потрібно було робити - коли були при владі
Відповісти
Респект!!! Чудовий комент.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні