--> В Естонії не раді українським заробітчанам | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Естонії не раді українським заробітчанам

0
1
В Естонії не раді українським заробітчанам
Глава МЗС Естонії Март Хельме заявив, що не схвалює міграції українських заробітчан у його державу. Для цього є дві причини – російська мова, якою в Естонії послуговуються українці, а також мізерні зарплати, за які ті готові працювати.

Перша й основна причина – це загроза зростання ваги російської мови в Естонії, пояснив Март Хельме в інтерв'ю німецькому виданню DW.

Ми не хочемо, щоб їх стало тут занадто багато, Українці не розмовлятимуть тут естонською, вони розмовлятимуть російською – це все зрозуміло, – підкреслив міністр.

Він зазначив, що розуміє українців у цьому питанні, але проти такого, оскільки вони лише поповнюватимуть російськомовне населення Естонії.

"В Естонії мешкає близько мільйона естонців. Ми ж бачимо статистику – десятки тисяч українців перебрались до Естонії, це чимало. Якби нас було 100 мільйонів, то нехай би приїздили 100 тисяч українців", – пояснив свою позицію Март Хельме.

Свої побоювання він пояснив тим, що в Естонії нині близько 25% використовують передовсім російську мову. Тож існує загроза, що естонська мова найближчим часом може опинитися в меншості.

Ну а друга причина стосується вже не гуманітарних, а економічних чинників. Мовиться про низькі зарплати, за які готові працювати українські заробітчани.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні