В Польщі вибухнула п’ятитонна бомба

1
-3
У Польщі пролунав вибух, коли намагалися знешкодити величезну бомбу часів Другої світової війни — авіаційну сейсмічну бомбу Tallboy

Повідомляє Бабель.

Як зазначається, бомба перебувала на дні судноплавного каналу Балтійського моря; водолази, які її знешкоджували, перебували на безпечній відстані від неї і не постраждали.

На відео, оприлюдненому у Twitter Головним командуванням Збройних сил Польщі, видно момент вибуху, під час якого у небо здіймається потужний стовп води.

Зазначимо, спочатку фахівці збиралися спалити заряд вибухівки за температури, нижчої від порогу детонації. Шанси на успіх оцінювалися 50 на 50. Під час операції бомба здетонувала. Довжина бомби становила 6 м, вага — 5,4 т.

Бомба Tallboy застосовувалася Військово-повітряними силами Великої Британії для руйнування підземних споруд (бункерів), а також промислових і військових обʼєктів нацистської Німеччини. Район біля міста Свіноуйсьце британці атакували цими бомбами в 1945 році. Для цього використовувалися модифіковані важкі бомбардувальники Avro 683 Lancaster.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки риби "поглушили"..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні