У світі повідомили про першу смерть від повторного зараження коронавірусом

0
6
У світі повідомили про першу смерть від повторного зараження коронавірусом
У Нідерландах у понеділок, 12 жовтня, повідомили про перший у світі випадок смерті від повторного зараження коронавірусом.

Літня 89-річна жінка мала супутнє захворювання – макроглобулінемію Вальденстрема. Це рідкісний тип раку лейкоцитів, який піддається лікуванню, але невиліковний, повідомляє BNO.

Пацієнтка прибула до відділення невідкладної допомоги на початку 2020 року з лихоманкою і сильним кашлем. Вона отримала позитивний результат тесту на коронавірус і залишалася в шпиталі п'ять днів, після чого її симптоми повністю зникли, за винятком постійної втоми.

Майже два місяці потому, усього через два дні після початку нового курсу хіміотерапії, у неї піднялася температура, з'явився кашель і задишка. Коли пацієнтка була госпіталізована, її насичення киснем становило 90 відсотків, а частота дихання – 40 вдихів на хвилину. У неї знову виявився позитивним тест на коронавірус, тоді як тести на антитіла були негативними на четвертий і шостий дні.

"На восьмий день стан хворої погіршився. Через два тижні вона померла", – повідомили лікарі.

Команда дослідників мала доступ до тестових зразків від обох інфекцій і підтвердила, що генетичний склад кожного вірусу відрізнявся. Це підтверджує висновок про те, що жінка страждала від повторного зараження коронавірусом.

Відзначається, що на сьогодні дослідники підтвердили тільки 23 випадки повторного зараження, але у всіх попередніх випадках пацієнт одужав.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні