Нелюди по-звірячому катували бездомних і знімали це на відео

0
-8
Нелюди по-звірячому катували бездомних і знімали це на відео
Столична прокуратура повідомила про підозру групі киян, які катували безпритульних людей та знімали свої дії на відео.

Деталі: За даними слідства, злочини були скоєні у період з 15 серпня по 5 вересня 2020 року на території покинутої будівлі на вул. Обсерваторній у Шевченківському районі столиці. Про це повідомляє Українська Правда.

Троє чоловіків, знаючи, що безпритульні облаштували собі тимчасовий нічліг у цій будівлі, вночі проникали до приміщення та обирали жертву, над якою потім знущалися.

Зловмисники спочатку представлялися правоохоронцями, після чого одразу розпилювали в обличчя потерпілим перцевий газ, щоб дезорієнтувати. Після цього починали їх жорстоко бити, наносячи удари руками та ногами, а також дерев’яною битою чи цеглиною. На прохання потерпілих не чіпати їх, зловмисники не реагували. Свої дії вони знімали на мобільний телефон та в подальшому викладали запис у телеграм-канал.

В одному з епізодів після нападу на безхатька зловмисники також відібрали в нього мобільний телефон та 1000 гривень.

29 вересня підозрюваних затримали. Ними виявилися місцеві мешканці віком 20, 21 та 47 років. За місцем їх проживання проведено обшуки, у ході яких вилучено речові докази, які підтверджують протиправні дії.

Наразі затриманим особам повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу. Санкція статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Речниця прокуратури уточнила, що підозрювані - матеріально забезпечені, раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися. Що їх пов'язує, крім цих нелюдських вчинків, з'ясовує слідство.

Пряма мова Максимець: "Один із підозрюваних подавав документи на роботу в поліцію. На щастя, його туди не взяли. На сьогодні статус потерпілих надано трьом людям, які стали жертвами цієї групи. Крім того, підозрюваних перевіряють на причетність до аналогічних злочинів, а також більш тяжких".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні