Суміш грипу і коронавірусу в організмі може призвести до смерті

0
2
Одночасно можна заразитися коронавірусом та грипом, тому що це схожі за симптомами та способом передавання інфекції.

Саме це ускладнює перебіг хвороби та може призвести до смерті, повідомляє Центр громадського здоров'я.

"Грип та коронавірусна інфекція — небезпечні та дуже заразні захворювання, які можуть мати як легкий перебіг та лікуватися вдома під наглядом сімейного лікаря, так і важку форму, яка може призвести навіть до летальності. Хвороби схожі за ️симптомами — гарячка, кашель, втома, ️способом передавання — крапельним шляхом. Обома вірусними інфекціями можна заразитися одночасно, і тоді існує ризик тяжкого ураження легенів, складного перебігу хвороби, і навіть може призвести до смерті", - розповіли в Центрі громадського здоров'я.

Антибіотики не пришвидшують одужання — як у випадку захворювання грипом, так і Covid-19.

Також у Центрі нагадали базові рекомендації, виконання яких дасть змогу уникнути ризиків інфікування або мінімізувати їх: ретельно та часто мийте руки близько 40 секунд; тримайте дистанцію 1,5 м від інших; там, де дотримуватися дистанції неможливо, надівайте маску; не торкайтеся очей, рота, носа, кашляйте та чхайте у згин ліктя чи одноразовий носовичок.

Щеплення від грипу не захищає від Covid-19. Наразі вакцини від короновірусної інфекції не існує; якщо з'являються симптоми захворювання, терміново звертайтеся до лікаря.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні