--> Лікар-епідеміолог розповіла, чи можуть помилятися тести на COVID-19 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лікар-епідеміолог розповіла, чи можуть помилятися тести на COVID-19

0
1
Лікар-епідеміолог розповіла, чи можуть помилятися тести на COVID-19
Деякі люди, отримавши позитивний результат на COVID-19, приміром, під час подорожі, не мають жодних симптомів. Тож виникає запитання: чи можуть помилятися тести на коронавірус? Лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк пояснила ТСН.ua нюанси тестування. Про це повідомляє Під Прицілом.

"Дуже важливо розуміти, про які тести ми говоримо. Якщо говоримо про швидкі тести, ми можемо мати велику похибку, будуть як хибнопозитивні тести, так і хибнонегативні. На сьогодні швидкі тести не використовуються для діагностики, вони можуть бути тільки методом скринінгу. А після них потрібно підтвердження методом ІФА або ПЛР", – зазначила лікар.

Сояк також розказала, наскільки точним є ПЛР-метод і чи має він похибки.

"Що ж до ПЛР-методу, то на сьогодні він має дуже переконливий вплив: якщо є негативний ПЛР, то немає захворювання. І тут теж потрібно розуміти, що 25% у ПЛР-методі є хибнонегативних тестів. Це означає, що 25% з обстежуваних, які отримали негативний результат, все одно можуть бути носіями вірусу. Це просто похибки самого методу. Це потрібно розуміти. Але, якщо ми отримуємо позитивний результат ПЛР, це майже 100% наявність вірусу. Виходить, що хибнонегативних тестів у ПЛР-методі більше, ніж хибнопозитивних. Тому, якщо ми отримуємо позитивний аналіз ПЛП, це на 99-100% означає, що ми хворі", – резюмувала епідеміолог.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні