--> Опалювальний сезон в Україні розпочнеться через декілька днів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Опалювальний сезон в Україні розпочнеться через декілька днів

0
-1
Опалювальний сезон в Україні розпочнеться через декілька днів
В Україні до початку опалювального сезону 2020-2021 залишились лічені дні.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду в п'ятницю, 9 жовтня. За його словами, країна повністю готова до цього.

"Лишились буквально лічені дні. Накопичені запаси вугілля та газу в достатніх обсягах. Запаси вугілля – 2,9 млн тон, що вдвічі більше, ніж минулого року. Запаси газу – 27,7 млрд кубів, що теж рекордний рівень за останні роки", – пояснив глава Уряду.

Він зазначив, що готовність будинків та котелень до запуску опалення вже понад 95%.

"Українці отримають тепло у свої домівки вчасно. Відповідальність за зрив понесуть місцеві адміністрації, уряд буде стежити за процесом. У цьому році проблем з опалювальним сезоном не буде", – заключив Шмигаль.

Зокрема, уряд ухвалив рішення, яким дозволить людям у негазифікованих будинках не переплачувати за спожиту енергію.

"Сьогоднішнім рішенням уряд доручив Держенергонагляду забезпечити видачу актів щодо підтвердження факту відсутності газифікації багатоквартирних будинків та відсутності в зазначених будинках системи централізованого теплопостачання. Ця постанова дасть змогу людям, у яких не підведений газ або відсутня система централізованого опалення, не переплачувати в цьому опалювальному сезоні за спожиту енергію", – прояснив прем'єр.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні