--> Нова угода України і Британії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нова угода України і Британії

0
-4
Нова угода України і Британії
Угода про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, яку у четвер підписали Україна і Велика Британія, задає стратегічний характер і визначає основні напрями розвитку українсько-британських взаємин.

Пише Європейська правда.

Про деталі документа розповіли у четвер ввечері в МЗС України, повідомляє "Європейська правда".

Новий формат відносин між країнам, відповідно до домовленостей, реалізовуватиметься через два ключових механізми – діалог стратегічного партнерства та торговельний комітет, наголосили у пресслужбі міністерства.

В угоді підтверджується підтримка Британією євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.

Окремий наголос робиться на поглибленні військового та військово-технічного співробітництва.

Закріплюється налаштованість сторін поліпшувати співпрацю в міграційній сфері, зокрема надалі працювати над полегшенням візових умов.

Україна і Британія координуватимуть санкційну політику та просування ініціатив у міжнародних організаціях.

Сторони домовилися лібералізувати умови торгівлі товарами та послугами на рівні не нижчому, ніж передбачено в Угоді про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Британія погодилася запустити спеціальну програму технічної допомоги для України, аби розповісти та навчити український бізнес, насамперед малий і середній, торгувати з Великою Британією.

Окремий додаток до угоди складає "Протокол про взаємну адміністративну допомогу в митній сфері". Документ визначає параметри взаємодії митних органів України та Великої Британії у сфері протидії шахрайству, контрабанді та іншим правопорушенням під час транскордонного переміщення вантажів.

Як повідомлялося, нова угода замінить Угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit.

Україна і Британія 7 жовтня також підписали меморандум, що передбачає переоснащення Військово-морських сил ЗСУ - зокрема, йдеться про спільне виробництво ракетних катерів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні