Луцьким освітянам виділятимуть кошти на лікування від коронавірусу

0
2
Луцьким освітянам виділятимуть кошти на лікування від коронавірусу
У Луцьку педагогам та вихователям, які працюють у зоні ризику інфікуання COVID-19, планують виділити кошти на компенсацію лікування.

Пише під прицілом.

Про це йшлося під час 94-ї онлайн сесії Луцькради, 7 жовтня.

Депутат Петро Данильчук зауважив, що пандемія наберає нових обертів серед суспільства, а також у навчальних закладах. Днями померла вчителька 12-ої школи, хворіють інші вчителі. За його словами, перевести дистанційно все навчання, на жаль, нереально.

"Поки що законодавець не прийняв закону про те, щоб відшкодовувати вчителям вартість лікування. Ми маємо йти на випередження, закласти кошти на такі витрати і підтримати нашого вчителя", – сказав депутат. Він запропонував передбачити мільйон у бюджеті на компенсацію лікування освітянам, що працюють у закладах середньої освіти.

Ігор Поліщук додав, що партія "За майбутнє" однією з першою порушила у Верховній Раді питання страхування освітян під час пандемії коронавірусу. Він попросив напрацювати механізм виділення коштів і підтримати проєкт рішення під час наступної сесії міськради.

Нагадаємо, станом на 07 жовтня в області зареєстровано 9037 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 537 у дітей та 989 у медичних працівників. Одужало 5507 осіб, з них 357 дітей та 680 медичних працівників. 184 випадки хвороби завершилися летально (в тому числі померло 5 медиків).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні