У Луцьку відійшов у Вічність актор драмтеатру. ФОТО

0
4
У Луцьку відійшов у Вічність актор драмтеатру. ФОТО
5 жовтня пішов з життя корифей Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка заслужений артист України Ісаак Каленикович Пуц.

Про це йдеться на сторінці театру у фейсбуці.

Трудову діяльність розпочав у 1955 році артистом драми Волинського обласного музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

За роки своєї акторської діяльності він зіграв понад 250 ролей.

Серед них: Сеньйор Монтеккі - “Чума на дві родини ваші” Г.Горіна, Кум - “Кайдашева сімя” І.Нечуя-Левицького, Виборний – “Наталка Полтавка” І.Котляревського, Дудукін – “Без вини винні” О.М.Островського, Греміо – “Приборкання норовливої” В.Шекспіра, Сеньйор Фернандо - "Дерева помирають стоячи" А.Касона, Гервасій - "Мартин Боруля" І. Карпенка-Карого, Сорокотисячников - "Суєта" І.Карпенка-Карого, Матвій Голуб - "Прости і помилуй" М.Кузьо, Кочубей - "Одкровення від Мазепи" Олелька Островського та інші.

Роль Зенона у виставі "У.Б.Н” Г.Тельнюк – велика творча перемога актора, де в повній мірі продемонстровано талант і досвід роботи, вміння працювати з граничною самовіддачею і чітку громадянську позицію митця.

Газета “Віче” за 6 червня 2002 року пише: “В тім слово “зіграв” якось і не дуже підходить – Ісак Каленикович досягає найвищої майстерності перевтілення, здається, що його внутрішній світ так близько від внутрішнього світу Зенона, що він просто живе його життям”.

В квітні 1990 року йому присвоїли звання заслуженого артиста України. На фестивалі “Прем’єри сезону - 2003” за роль Зенона у виставі Г.Тельнюк “У.Б.Н.” Ісака Калениковича нагородили дипломом за перемогу у номінації “Краща чоловіча роль”. А в 2004 році його нагородили дипломом за роль Виборного у виставі “Наталка Полтавка” І.Котляревського в номінації “Краща чоловіча роль другого плану”.

За плідну творчу працю Ісааку Калениковичу присудили премію імені Агатангела Кримського.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні