На Волині рибалки-порушники мають добровільно сплатити понад 6 тисяч гривень збитків

0
4
На Волині рибалки-порушники мають добровільно сплатити понад 6 тисяч гривень збитків
З початку року на Волині порушники правил рибальства добровільно сплатити понад шість тис. грн завданих збитків.

Про це повідомляє телеграм-канал Волинські новини з посиланням на пресслужбу Волинського рибоохоронного патруля.

До порушників, які вчинили адміністративне чи кримінальне правопорушення та своїми діями нанесли збитки рибному господарству України, та визнані судом винними, застосовуються заходи щодо відшкодування шкоди.

На Волині від початку року особам, винним у вчиненні адміністративних правопорушень, направили вісім листів-претензії на загальну суму 9 879 грн.

З січня 2020 року особи, які були визнані винними у вчиненні адміністративних правопорушень та стосовно яких ухвалили рішення про одночасне відшкодування майнової шкоди, на виконання листів-претензій Волинського рибоохоронного патруля добровільно компенсували збитки рибному господарству України на суму 6 460 грн.

Відповідно до вимог чинного законодавства, данні кошти стягуються до державного бюджету на рахунок територіальної громади, на території якої було вчинено правопорушення.

У разі не сплати майнової шкоди добровільно, на правопорушників подається цивільний позов до суду щодо відшкодування шкоди, завданої внаслідок порушення законодавства в галузі охорони, використання і відтворення водних біоресурсів. В такому разі, разом із задоволенням позовних вимог судом ухвалюється рішення про стягнення з відповідачів (правопорушників) також сум сплачених судових зборів за подання позовних заяв. Фіксована ставка судового збору за подання позову (для юридичної особи) у 2020 році становить 2 102 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні