Коронавірус сильнішає: назвали нові відстані на які передається COVID

0
-1
Коронавірус сильнішає: назвали нові відстані на які передається COVID
Центри США по контролю і профілактиці захворювань (CDC) заявили, що коронавірус може поширюватися повітряно-крапельним шляхом на більшій, ніж очікувалося, відстані.

Про це повідомляється на сайті CDC. В оновлених рекомендаціях зазначено, що за певних умов люди, хворі на коронавірус, ймовірно, могли заражати інших людей, що знаходилися на відстані понад 1,8 метра.

У зв’язку з виявленням таких випадків вчені заявляють про те, що в умовах недостатньої вентиляції приміщень зараження можливе і від людини, яка перебуває на значній відстані, та навіть від людини, яка вже пішла з приміщення.

"Ці передачі відбувались у закритих приміщеннях, які мали недостатню вентиляцію. Іноді заражена людина важко дихала, наприклад, під час співу чи фізичних вправ. За цих обставин, як вважають вчені, кількість інфікованих найменших крапель та частинок, що виробляються людьми з COVID-19, стають достатньо концентрованими для
поширення вірусу на інших людей. Люди, які були інфіковані, знаходились в одному просторі в той самий час або незабаром після того, як людина з COVID-19 пішла", – йдеться в оновлених рекомендаціях CDC.

При цьому у центрі зазначили, що найчастіше COVID-19 поширюється під час тісного контакту.

Кашель, чхання і розмови можуть поширювати коронавірус через мікрокраплі, які здатні подолати відстань у 2,5 метра по повітрю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні