Як боротися з нежитем без ліків: ТОП-6 ефективних способів

0
1
Як боротися з нежитем без ліків: ТОП-6 ефективних способів
Восени особливо популярними стають респіраторні захворювання, такі як грип, ГРВІ, а нині й коронавірус. Крім того нежить часто виникає в результаті переохолодження. Лікарі не рекомендують самостійно лікувати нежить викликаний коронавірусом або ангіною, але одужання від неінфекційного риніту можна прискорити.

Топ-6 ефективних порад для лікування риніту:


Використовуйте зволожувач повітря. Ніс може закладати через занадто сухе повітря в кімнаті. Зволожувач швидко вирішить цю проблему, і якщо доповнити його роботу вологим прибиранням, результат буде ще кращим.

Морська вода. Лікування риніту іноді ґрунтується на профілактичному закапуванні морської води. У багатьох випадках цього достатньо, щоб ніс міг вільно дихати. Краплі продаються в аптеці, їх також можна виготовити самостійно: чайну ложку морської солі залийте окропом, почекайте, поки сіль розчиниться, і піпеткою капайте рідину в ніс.

Зробіть компрес. Краще класти теплий вологий компрес не безпосередньо на ніс (це не дуже зручно), а на лоб і очі, щоб комплексно впливати на пазухи. Однак важливо знати, що компреси протипоказані при гаймориті. Краще не проводити цю процедуру, якщо ви не впевнені в діагнозі.

Ефірні масла. Евкаліптова або ментолова мазь може впоратися з легкими застійними явищами, хоча механізм її дії лікарям не зовсім зрозумілий. З’єднання ефірних масел сприятливо впливають на судини і допомагають поліпшити повітропроникність, зняти запалення та набряки.

Прийміть теплий душ. Тепле і вологе повітря допомагає усунути застуду, але лише на деякий час.

Гірчиця. Цей досить радикальний метод все ще популярний. Гострота цього соусу призводить до виділення рідини в носоглотку і пробиває «пробки». Використовується як надзвичайний засіб для поліпшення повітропроникності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні