Німеччина введе санкції проти Росії

0
1
Німеччина введе санкції проти Росії
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас назвав санкції Євросоюзу проти Росії за отруєння російського опозиціонера Олексія Навального майже неминучими.

Інформує Рубрика.

За його словами, якщо Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердить отруєння Навального бойовою отруйною речовиною "Новачок", Європейський Союз відреагує на це належним чином.

"Німеччина передала розслідування справи ОЗХЗ. Якщо висновок німецької, шведської і французької лабораторій підтвердяться, то піде чітка відповідь з боку ЄС", – сказав Маас.

Він додав, що Євросоюз прийме скоординоване рішення про введення санкцій проти Росії, які стануть неминучими, якщо отруєння Навального "Новачком" буде підтверджено ОЗХЗ.

"Настільки кричуще порушення міжнародної угоди про хімічну зброю не може залишитися без відповіді. Ми з Європою тут дотримуємося однакової думки", – сказав Маас.

Водночас, він не дав однозначну відповідь на запитання, чи готова Німеччина відмовитися від участі в проекті газопроводу "Північний потік – 2".

"Слід ретельно обміркувати, які саме висновки зробити зі справи Навального. У спорудженні газопроводу беруть участь понад 100 європейських компаній, половина з них – німецькі. Тому багато європейських працівників постраждають у разі припинення будівництва", – сказав Маас.

Про отруєння Навального стало відомо 20 серпня. Йому стало зле під час перельоту з Томська в Москву.
Літак здійснив термінову посадку в Омську, після чого російського опозиціонера госпіталізували в місцеву лікарню. Потім Навального евакуювали на лікування до Німеччини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні