В Україні прогнозують до 9 тисяч хворих на COVID-19 щодня

0
-1
В Україні прогнозують до 9 тисяч хворих на COVID-19 щодня
Збільшення кількості випадків COVID-19 відбувається тому, що в Україні досі спостерігається передача вірусу в громадах.

Пише Хмарочос.

В Україні найближчими місяцями кількість хворих на COVID-19 може зрости до дев’яти тисяч випадків на день. Про це заявив керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт в інтерв’ю «Суспільному».

«Найближчими місяцями ми очікуємо, що кількість випадків перевищить п’ять тисяч, і може складати від семи до дев’яти тисяч випадків на день. В цьому ж контексті ми також спостерігаємо все більше випадків у Європі», – заявив Ярно Хабіхт.

Керівник офісу ВООЗ пояснив, що збільшення кількості випадків захворювання відбувається тому, що в Україні досі спостерігається передача вірусу в громадах.

«Ми не звузили передачу до кластерного поширення, до якого йде багато країн Європи. З наших досліджень ми знаємо, що лише кожна четверта особа регулярно миє руки і також бачимо, що кожна третя особа не дотримується фізичної дистанції, коли відвідує різні заходи», – розповів Ярно Хабіхт.

Він нагадав, що за даними сайту World Meetings Info, Україна знаходиться на 25 місці за рівнем тестування на коронавірус. У середньому Україна проводить близько 25 тисяч тестів ПЛР на добу, для порівняння Німеччина проводить 150 тисяч.

29 вересня в Україні виявлено 4027 нових випадків інфікування коронавірусом, із них 171 – медпрацівники. Це найбільша добова кількість захворілих з початку пандемії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні