Дітей не підштовхуватимуть до зміни статі

0
3
Дітей не підштовхуватимуть до зміни статі
Школи не повинні вчити, що діти можуть бути іншої статі, ніж їх біологічна, чи співпрацювати із організаціями, які просувають цю точку зору.

Міністерство освіти Великої Британії виробило нові рекомендації для вчителів, де вказано, щоб не нав'язували дітям стереотипів, що можуть бути іншої статі. Таку ініціативу в шкільній освіті раніше лобіювали організації, пов'язані з ЛГБТ-спільнотами. Про це пише британська The Guardian.

Настанови охоплюють усі питання, пов'язані з викладанням у початковій та середній школі стосунків між статтями, приналежності до статі та сексуального здоров'я. Нові рекомендації розкритикували ЛГБТ-організації. Натомість уряд скоротить витрати на отримання свідоцтва про визнання статі.

"Не посилюйте шкідливі стереотипи. Наприклад, припускаючи, що діти можуть бути іншої статі через їх особистість, інтереси чи одяг, який дитина вважає за краще носити. Матеріали, що використовуються в навчанні з цього предмету, мають завжди відповідати віку і базуватися на доказах", - йдеться в методичці.

Також не повинні запрошувати зовнішніх викладачів, які говоритимуть про симптоми порушення гендерної ідентичності і про можливу потребу в майбутньому змінити стать.

Нові рекомендації встановили на вимогу батьків, які побоюються, що трансгендерні організації заохочують дітей змінювати стать через одяг чи іграшки, якими граються.

"Важливо, щоб гендерні стереотипи розглядалися в школах і обговорювалися з дітьми та молоддю відповідно до віку. Щоб молоді люди, які сумніваються в своїй гендерної приналежності, отримували підтримку, їх слухали без осуду. Але прищеплення дітям, що, можливо, народилися не в тому тілі, вводить їх в оману, і потенційно шкідливо. Добре, що уряд роз'яснив, що цього робити не слід", - каже старша викладачка початкової освіти Единбурзького університету Шерін Бенджамін.

За даними британської статистики, за останні роки кількість дітей, які бажають змінити стать зросла. Деякі експерти вважають, що причина в нав'язуванні ідеї, що одяг чи манери змушують дітей вважати, що народилися в не тому тілі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні