На що волинські матусі використовують гроші з «картки малюка». ВІДЕО

0
4
На що волинські матусі використовують гроші з «картки малюка». ВІДЕО
Від початку вересня 844 родини на Волині вже отримали по 5 тисяч гривень на соціальну «картку малюка».

Їх можна витратити виключно на дитячі товари у магазинах, які визначило міністерство соцполітики, – розповіла Суспільному начальниця відділу департаменту соцзахисту Волинської ОДА Олена Маркусик.

Аби придбати більшість з необхідних товарів батьки із сіл мусять їхати до Луцька чи в районні центри. На Волині є 22 магазини де можна розрахуватися соціальною карткою за дитячі товари. Частина з них поки не працюють.



Речниця однієї з торговельних мереж магазинів побутової хімії Олександра Гнатик телефоном розповіла: у їхніх магазинах розрахунок карткою малюка запрацював поки лише у тестовому режимі.

Суспільне дізнавалося у волинянок, як вони розпорядилися отриманими від Мінсоцполітики грошима.

Щоб отримати виплати, потрібно подати документи в органи соціального захисту чи центр надання адміністративних послуг, розповіла начальниця відділу обласного департаменту соціального захисту населення Олена Маркусик. З її слів, станом на 28 вересня майже півтори тисячі волинян подали до органів соціального захисту населення заяви на грошову допомогу для новонароджених замість пакунків малюка.

Батьки дитини протягом 12 місяців з дати народження дитини можуть самостійно витратити гроші компенсації для придбання дитині одягу, взуття, засобів гігієни та догляду, текстилю, іграшок, засобів гігієни для породіль.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні