8 років лучани оббивають чиновницькі пороги, а ті їх цинічно ігнорують. ФОТО

6
8
8 років лучани оббивають чиновницькі пороги, а ті їх цинічно ігнорують. ФОТО
Ця історія і схожа на інші, і водночас неповторна: з бажанням людей змінити життя на краще, яке роками розбивається об стіну чиновницької байдужості.

Нещодавно наші кореспонденти побували у дворі будинку № 19 на проспекті Соборності.

Більшість мешканців будинку – літні люди. Свої квартири вони отримали ще за часів СРСР, у 80-х роках. З того часу, за їхніми словами, ремонту ні сам двір, ні дорога так і не бачили.
Стан дороги та облаштування прибудинкової території справді плачевні.

І це не закапелки у спальних районах, і не заховані від очей під'їзди, це - за 3 метри від одного з центральних автошляхів міста.

Будинок номер 19 на проспекті Соборності - звичайний дворик спального району. Але має він одну суттєву відмінність - арку, проїхавши під якою, можна скоротити і час, і кілометраж, і, відповідно, витрати бензину. До того ж, одразу виїхати на дорогу, яка веде в Теремно.

На невеличкій вузенькій вулиці розминаються не тільки легкові автомобілі та мотоцикли, а й величезні вантажівки, які буквально трощать бордюр.

Микола Дмитрук та Славомир Ляшук - двоє товаришів, які проживають у будинку з моменту його здачі в експлуатацію, кажуть, що вже більше восьми років скаржаться на цю ганебну ситуацію.

«Ми намагаємося добитися допомоги уже більш як 8 років. Ходили оббивати пороги до всіх, до кого тільки можна. Нас особисто приймав Романюк, обіцяв в обов’язковому порядку виправити становище, зробити ремонт. Потім ходили до Пустовіта та Недопада. Всі як один обіцяють допомогти, та ніхто нічого не робить», – каже Микола Дмитрук.

Деякі депутати обіцяли навіть разом з жильцями зробити "живий ланцюг".

«Вже ж хочемо зробити свій двір гарним, хай навіть своїми руками! От недавно висадили квіти, зробили гарну ковану огорожу. Я колишній зварювальник, а товариш сантехнік, зробили самі і що? Прийшли муніципали та й зрізали геть усе! Поки жінка була одна, мене не було вдома, мовляв, «не положено». Те, що зробили своїми руками, своїми силами, і те забрали!», – нарікає Микола.

Під час спілкування з мешканцями будинку, ми стали свідками того, як водій, проігнорувавши знак заборони повороту у двір, поїхав по бордюру, маневруючи поміж ямами та калюжами. На резонні зауваження мешканців відповів агресивно-лаконічно: "Ви мені за бензин платити будете?!"

Що цікаво, поблизу інших під’їздів у арках стоять обмежувальні стовпці. Біля будинку № 19 жителям їх встановити не дозволили. Тому тут часто проїжджають вантажівки і дотрощують вже практично зруйноване асфальтове покриття.

Мешканці будинку ведуть трохи далі у двір. Тут стоїть будівля Водоканалу. На території чистота, порядок, є огорожі та навіть лежачий поліцейський. Контраст із рештою двору вражаючий.
«А у нас он шо... Бачите? - люди сумно розводять руками. - Чиновники думають, що ми люди старі, то доживемо вже й так».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось так-огорожі "не положено" а роздовбаний двір -може бути! Це від повідає нормам благоустрою міста на які наші доблесні муніципали люблять посилатися!
Відповісти
А підіть на Б.Хмельницького, де муніки сидять і пофоткайте їх ночви на тротуарі та викличте поліцаїв - хай штрафують. Це, до речі, стосується всіх, кому муніки попили крові.
Відповісти
луцькі чиновники непробиваємі, можливо, в "броніках" ? "Врємєнщики", виборів чекаєте ? то повідомте, що скарги не приймаєте..
Відповісти
Таких дворів сотня, якщо не тисяча по місту Луцьку, якщо всі перероблювати під євростандарт то бюджет міста лопне. Нехай люди будинку №19, що на проспекті Соборності, зроблять так як інші жильці окремих будинків роблять. А саме: з кожної сім'ї збируть певну суму грошей, складуть гроші у загальну купу, потім наймуть бригаду, заплатять аванс бригадиру, хлопці з собою привезуть бруківку та за три дні так гарно викладуть дорогу разом з тротуарами, що не впізнають двір мешканці сусідних будинків. Зате жильці цього будинку свій двір будуть вже оберігати краще від чужих та бомжів і сидіти на лавочках відпочивати, бо навели порядок самі та ще й з власної кишені.
Відповісти
Так там люди спробували... Але муніципали порізали їхні спроби щось покращити.. Бо "нє положено"!!!
Відповісти
Немає там у них в будинку №19 нормального командира, який візьме на себе цю роботу. Всі тільки щебечуть та розмови ведуть. Вибирайте толкових організаторів та платіть їм за роботу нормальні гроші, тоді вони будуть відстоювати інтереси громади. Халява, як при Союзі вже не проходить. Будете язиками шлюпати, ще ваші діти будуть жити в такому жахливому дворі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні