--> Кріпильні вироби, популярні варіанти їхнього використання* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кріпильні вироби, популярні варіанти їхнього використання*

0
-1
Кріпильні вироби, популярні варіанти їхнього використання*

Виконання ремонтних та будівельних робіт неможливо уявити без використання цвяхів, гвинтів, болтів та інших кріпильних виробів. Ці металеві з’єднувачі допомагають створювати величезні конструкції з різних матеріалів та забезпечувати надійність їхньої експлуатації. Кріпильні елементи добре відомі не лише фахівцям, будівельникам чи монтажникам, а й широким верствам населення. Їх легко придбати у багатьох магазинах господарських товарів. Оптимально підібране кріплення — основа міцного та довговічного з’єднання.

Види кріпильних виробів, що найчастіше використовують в Україні

Будівництво ніколи не зупиняється в Україні. Професійні фахівці та домашні майстри регулярно використовують кріпильні вироби у своїй роботі. Замовити подібну продукцію зовсім не складно навіть через інтернет. Українська компанія Bulat-Metal або будь-який інший досвідчений постачальник забезпечать вас цвяхами та саморізами у необхідній кількості. До числа найбільш затребуваних видів кріплення, крім вищезгаданих двох, прийнято відносити:

  • болти;
  • гайки;
  • шурупи;
  • анкери;
  • гвинти;
  • дюбелі;
  • шпильки.

Одні вироби використовуються разом з іншими, другі — самостійно. Існує розділення кріпильних елементів відповідно матеріалам, які вони з’єднують: для дерева, сталі, бетону. Також усі вони відрізняються технічними параметрами: діаметром, довжиною, кроком різьблення. Для непідготовленої людини купити правильний шуруп може виявитися доволі складним завданням.

Актуальні способи використання кріпильних елементів

Досвідчений фахівець легко розбирається, у якій ситуації який кріпильний елемент стане кращим вибором. На це впливає багато факторів: від міцності матеріалів до ступеня вологості у місці проведення монтажних робіт. Найбільш популярні варіанти використання кріплення:

  • розташування картин та інших декоративних елементів в інтер’єрі — підійдуть латунні або сталеві цвяхи, шурупи, дюбелі;
  • встановлення радіаторів опалення — краще обрати хімічні анкери, нейлонові або рамні дюбелі;
  • монтаж дверей та вікон — не обійтися без довгих (понад 80 мм) дюбелів;
  • збірка меблів, інших дерев’яних конструкцій — стануть в нагоді шурупи або саморізи, у деяких ситуаціях використовують болти з гайками.

Обираючи кріплення, варто чітко розуміти, яке максимальне навантаження буде на нього перепадати. Знайти відповідну інформацію для різних металевих виробів можна в інтернеті або запитавши профільного продавця. Але успішність з’єднання об’єктів залежить не лише від надійності самого гвинта, шурупа чи саморіза. Велику роль відіграє також якість поверхні, у якій фіксується кріпильний елемент. Болт у бетонній стіні витримає набагато більшу вагу, ніж він же, але у дерев’яній балці. Підходьте до роботи уважно, і будете впевненими у її успіху.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні