--> Китай почав вакцинацію проти коронавірусу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Китай почав вакцинацію проти коронавірусу

0
2
Китай почав вакцинацію проти коронавірусу
Китай вводить експериментальні вакцини проти коронавірусу.

Пише УНІАН.

Вакцинування
Згідно з повідомленням, Китай вводить експериментальні вакцини проти коронавірусу сотням тисяч людей з липня в рамках програми екстреного використання, схваленої Урядом Китаю, до того, як безпека та ефективність препарату були повністю підтверджені клінічними випробуваннями.

Деякі експерти та розробники вакцин на Заході застерігають від передчасної авторизації вакцин проти коронавірусу до завершення останніх етапів випробувань.

План випробувань вакцини
Чжен Чжунвей, співробітник Національної комісії охорони Здоров'я Китаю, заявив, що Кабінет Міністрів Китаю, Державна рада, схвалив план випробувань для екстреного використання вакцини Covid-19 в кінці червня.

«Після затвердження ми зв'язалися та поінформували відповідних представників Офісу ВООЗ у Китаї та отримали розуміння та підтримку ВООЗ»,-сказав він на прес-конференції.

ВООЗ
У ВООЗ заявили, що Китай відповідно до своїх національних правил і законодавства володіє автономією у видачі дозволів на використання в надзвичайних ситуаціях будь-яких продуктів для здоров'я.

Зараз 11 вакцин проходять клінічні випробування і чотири знаходяться у випробуваннях по фазі 3. За даними ВООЗ, у світі проходять випробування на людях 38 вакцин, дев'ять з яких досягли останньої стадії тестування.

Вакцина від коронавірусу
11 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що в Росії, не дочекавшись третьої фази випробувань, зареєстрували першу вакцину від коронавірусу, а його дочки вже зробили щеплення.

Видання Bloomberg писало, що в Росії чиновники та олігархи раніше за інших отримали експериментальну вакцину від COVID-19. Хоча її безпека та ефективність доведена не була.

У США не вірять, що Росія розробила безпечну та ефективну вакцину від COVID-19. Зокрема, головний інфекціоніст країни вказав на те, що Москва так і не закінчила всі етапи клінічних випробувань.
Журнал Science зауважив, що Росія нескоро зможе користуватися своєю вакциною. Адже сама знає, що її вакцина ще не готова. Про це свідчать реєстраційні документи самого препарату, якими хвалився Путін.

Всесвітня організація охорони здоров'я не включила зареєстровану Росією вакцину від коронавірусу в перелік тих, які знаходяться на завершальному етапі випробувань.

В українському МОЗ зазначили, що поки не можна сказати, чи буде російська вакцина від COVID-19 ефективною, безпечною і придатною для масового використання, адже РФ не провела третьої фази клінічних випробувань, вкрай важливою для обґрунтування застосування препарату на людях.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні