--> "Я гасив палаючого друга", — єдиний вцілілий курсант розказав всю правду. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

"Я гасив палаючого друга", — єдиний вцілілий курсант розказав всю правду. ФОТО

2
1
"Я гасив палаючого друга", — єдиний вцілілий курсант розказав всю правду. ФОТО
Єдиним курсантом, який зумів вижити під час авіакатастрофи АН-226 під Чугуєвом став двадцятирічний В’ячеслав Золочевський.

27 вересня хлопець остаточно отямився в лікарні, і зміг розповісти всю правду про пережиту трагедію.


Лікарі кажуть, що хлопець народився "у сорочці"

За планом, 25 вересня літак АН-26 мав здійснити близько 10 навчальних вильотів у часовому проміжку між 18:30 та 23:00. Це була стандартна процедура.

Близько 20:40 командир курсантів передав інформацію диспетчеру, що з лівим двигуном виникли неполадки. Командир, Олексій Остапенко, був дуже досвідченою людиною. За свою практику він налітав близько 800 годин, тому готувався посадити літак, працюючий на одному двигуні. Чоловік був дуже спокійний та не нервувався. В’ячеслав Золочевський з хлопцям також намагалися зберігати спокій.

Через 10 хвилин командир повідомив диспетчеру, що готовий здійснити посадку. Видимість була хороша, а вітер мінімальним. Проте щось пішло не так, і літак почав стрімко падати.


Стан Золочевського розцінюється як середньої тяжкості


Всього В’ячеслав не пам’ятає. Юнак згадує, що не стрибав з літака, а зумів якимось чином вижити при падінні. Спочатку втратив свідомість, а коли прийшов до тями, то побачив як горить його товариш, і кинувся його гасити. На жаль, Віталій Вільховий,отримав понад 90% опіків на тілі, і помер через декілька годин у лікарні.


Віталій Вільховий вижити не зміг

За словами В’ячеслава, АН-26 був несправним, а двигуни у нього відмовляли уже не один раз.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цитую слова вижившого очевидця: "літак АН-26 був несправним, а двигуни у нього відмовляли уже не один раз". Негайно - Міністра оборони України Андрія Тарана, разом з керівниками всіх ланок Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ, де навчались курсанти у відставку та на пенсію. У кого з керівників Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ, ще немає пенсії у народне господарство - конюхами та їздовими на підводи, гній розвозити.
Відповісти
Я з вами згідний. Правильно кажете не можуть ці каліки міністри і начальники забезпечити кращі умови для солдатів, нехай вертаються кожний туди звідки вийшов, а краще дійсно йдуть у народне господарство.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні