--> Кім Чен Ин вибачився перед Сеулом за вбивство південнокорейця | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кім Чен Ин вибачився перед Сеулом за вбивство південнокорейця

0
-2
Кім Чен Ин вибачився перед Сеулом за вбивство південнокорейця
Розстріл військовими Північної Кореї південнокорейця, виявленого у водах КНДР, викликав чергове загострення у відносинах між Пхеньяном і Сеулом.

Пише DW.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин вибачився перед Південною Кореєю за вбивство її громадянина військовими КНДР, скоєне на початку цього тижня. Про це у п'ятницю, 25 вересня, заявили в адміністрації президента Південної Кореї, повідомляє місцева агенція новин Yonhap.

Як йдеться у повідомленні, Пхеньян надіслав до Сеула листа. У ньому переказані слова Кім Чен Ина, який "дуже шкодує" про те, що так сильно "розчарував" президента Мун Чже Іна та інших південнокорейців цим інцидентом.

У Пхеньяні зазначили, що керівництво вважає цей випадок таким, який не мав би статися, тому військовим доручили створити систему реєстрації всього процесу діяльності із убезпечення морського кордону, аби уникнути у майбутньому "незначних помилок або великих непорозуміннь".

Напередодні у Південній Кореї заявили, що північнокорейські прикордонники на початку тижня застрілили в морі співробітника міністерства рибного господарства країни.

У листі Пхеньян виклав свою версію подій. За нею, прикордонники виявили 47-річного чоловіка у водах КНДР, допитали на відстані та при спробі наблизитися до плавзасобу, на якому той перебував, здійснили кілька пострілів холостими набоями. Після цього вони побачили, що чоловік намагається утікти, та здійснили понад десять пострілів з відстані 40-50 метрів. Пхеньян заперечує, що прикордонники спалили тіло загиблого в рамках заходів із боротьби з коронавірусом в КНДР. У Пхеньяні стверджують, що спалено було лише плавзасіб.

Теги: Кім Чен ин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні