Продукти, які при розігріванні стають токсичними

2
0
Продукти, які при розігріванні стають токсичними
Дослідження показують, що окремі продукти харчування небезпечно розігрівати через їхню можливу токсичність, що виникає під дією високих температур, пище u-news. Це пов'язано з тим, як продукти реагують з бактеріями при зберіганні, а також з білками, які розщеплюються під час приготування, констатують вчені.

Картопля
Після приготування вона має якомога швидше відправитися в холодильник. При тривалому перебуванні в умовах кімнатної температури продукт ризикує опинитися місцем проживання бактерій Clostridium botulinum, що викликає ботулізм. Розігрівати її потім і вживати в їжу може бути небезпечно.

Яйця
Страви з них найбільш корисними є свіжоприготовленими. Цей продукт містить багато азоту, який може окислюватися при повторному нагріванні.

Гриби
Залишки грибів не слід підігрівати повторно, так як їхній білок і інші поживних речовин можуть через це стати токсичними для організму. До того ж нагрівання грибного блюда більше одного разу здатне негативно впливати на серце. Не зберігайте їх більше доби.

Рис
Вживання повторно нагрітого після приготування рису підвищує ризик харчового отруєння через присутність високорезистентних бактерій Bacillus cereus, які можуть розмножуватися.

Куряче м'ясо
У ньому велика кількість білків. На думку вчених високобілкову їжу небезпечно розігрівати повторно - це може змінити склад білків, що зробить її потенційно токсичною. Якщо в холодильнику були залишки курки, їх краще вийняти завчасно, щоб їжа встигла нагрітися до кімнатної температури, але не розігрівати.

Буряк
Токсичним при нагріванні його робить високий рівень природних нітратів. Одного разу приготований продукт потрібно їсти тільки охолодженим. В інших випадках споживання повторно розігрітий буряк здатний стимулювати процеси, що ведуть до розвитку раку.

Шпинат
Як і буряк, містить нітрати, що перетворюються при розігріві в нітрити, здатні діяти на організм як канцерогени. Його краще готувати на пару і швидко охолоджувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Многие из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/prognoz-pogody/pogoda-na-misyac-sichen-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/novini/obyavlen-v-ukraine-godom-matematicheskogo-obrazovaniya.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/de-mozhna-zustriti-novij-rik-2017-v-ukraini.html
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть СМИ подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/derzhavni-svyata/data-provedennya-dnya-peremogi-v-ukra%d1%97ni-u-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/buxgalterskij-kalendar-na-2017-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/zarplata-rabotnikov-apparata-suda-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/goroskop-na-vesillya-2017.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні