Українці почали "проїдати" заощадження - НБУ

1
-6
Українці почали "проїдати" заощадження - НБУ
Збільшення пропозиції готівкової валюти свідчить про продовження негативних тенденцій щодо зменшення заощаджень домогосподарств, зазначив Богдан Данилишин.

Пише Кореспондент.

На фінансовому ринку України у вересні спостерігається турбулентність. Курс гривні до долара з початку місяця девальвував на 2,1%, а попит на валюту переважає над її пропозицією, в середньому, на 23 млн доларів у день. Про це повідомив голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, надлишковий попит на іноземну валюту задовольняється, в основному, за рахунок валютної позиції банків, а також завдяки інтервенціям НБУ. З початку вересня сальдо інтервенцій НБУ на міжбанку склало мінус 77 млн ​​доларів.

Разом з тим, зазначив голова Ради НБУ, на готівковому валютному ринку продовжує спостерігатися переважання пропозиції іноземної валюти над попитом (з початку вересня банки придбали 113 млн доларів, з початку 2020 року - понад 1,2 млрд доларів).

"З одного боку, збільшення пропозиції готівкової іноземної валюти сприяє збалансуванню валютного ринку, з іншого - свідчить про продовження негативних тенденцій щодо зменшення заощаджень домогосподарств, динаміка яких стала негативною з 1 кварталу 2019 року. Іншими словами, це свідчить про "проїдання" населенням заощаджень", - додав Данилишин.

Нагадаємо, на 23 вересня Нацбанк в черговий раз послабив офіційний курс гривні - до 28,20 гривні за долар. Американська валюта піднялася до максимуму з початку 2020 року.

Також повідомлялося, що згідно з прогнозом аналітиків Альпарі, протягом найближчого тижня очікується зростання курсу долара до гривні. За прогнозом, долар подолає рівень у 28,50 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хм цікаво , пропозиція доларова збільшується, а долар продовжує рости... Хтось штучно завищує вартість "зеленого"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні