--> Трамп закликав покарати Китай за коронавірус | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Трамп закликав покарати Китай за коронавірус

0
-3
Трамп закликав покарати Китай за коронавірус
Американський президент вже не раз покладав провину за поширення коронавірусу у світі на Китай. Тепер він зробив це на Генасамблеї ООН.

Пише Кореспондент.

Президент США Дональд Трамп під час своєї промови на Генасамблеї ООН у вівторок, 22 вересня, вкотре закликав притягнути до відповідальності Китай за виникнення пандемії коронавірусу.

Глава Білого дому ставить КНР у провину те, що на ранніх етапах поширення Пекін не заборонив міжнародні авіарейси зі своєї території, дозволивши таким чином "заразити світ".

Крім Китаю, під критику Трампа потрапила Всесвітня організація охорони здоров'я.

"Ми розподілимо вакцину, нанесемо поразки вірусу, покладемо край пандемії і вступимо в нову еру безпрецедентного процвітання, співробітництва й миру", - заявив Трамп.

У Китаї вже відреагували на звинувачення, назвавши їх безпідставними.
Разом з тим, Трамп закликав ООН зосередитися на вирішенні "реальних світових проблем".

"Щоб ООН була ефективною організацією, вона повинна зосередитися на реальних світових проблемах. Вони включають у себе тероризм, утиски жінок, примусову працю, торгівлю наркотиками, торгівлю людьми, в тому числі з метою сексуальної експлуатації, релігійні переслідування, а також етнічні чистки відносно релігійних меншин", - заявив він.

Трамп нагадав про виведення американських військ з Афганістану, а також участь у мирних угодах щодо Близького Сходу.

"Після десятиліть відсутності прогресу Ізраїль, ОАЕ і Бахрейн підписали історичну мирну угоду в Білому домі", - нагадав президент США, анонсувавши ще кілька угод.

Крім того, американський лідер також заявив, що США "вдихнули нове життя" в НАТО.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу було зафіксовано в кінці 2019 року в Китаї. Пізніше він поширився на більшість країн. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала його пандемією 11 березня.

Трамп не раз заявляв, що живить все більшу злобу до Китаю через поширення коронавірусу по всьому світу, оскільки пандемія завдала величезної шкоди США.

Також Трамп неодноразово називав COVID-19 "китайським вірусом" або "уханським вірусом".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні