--> Медик назвала 5 продуктів, які очистять і захистять ваші легені | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Медик назвала 5 продуктів, які очистять і захистять ваші легені

0
-3
Медик назвала 5 продуктів, які очистять і захистять ваші легені
Очищенню легенів від забруднюючих і потенційно токсичних часток, загальному оздоровленню цього органу сприяють природні засоби, в тому числі продукти. Про це розповіла лікар-дієтолог з Туреччини Ділар Деміркан Еркек.

За словами фахівця, наші легені щодня страждають від впливу шкідливих речовин.

Безліч токсинів потрапляють у легені з зовнішнього середовища і багато з них залишаються в легеневій тканині. Це може стати причиною різних проблем з органом дихання, аж до розвитку раку або важких ускладнень при захворюванні ковідом, пише Панночка.

Отож, турецький медик назвала п'ять продуктів, які особливо ефективно очищають і оздоровлюють легені:

Спеції (імбир, куркума). Їх споживання захищає орган від розвитку запалення, активізує виведення токсинів з дихальної системи.

Чебрець. Його ефірні масла ефективні при закладеності грудної клітини. Також він має антибактеріальну дію: таким чином, рослинний продукт корисний проти кашлю і інфекцій верхніх дихальних шляхів.

Чорна морква. Допомагає при кашлі (має відхаркувальний ефект). Завдяки дуже високому вмісту вітамінів, мінералів, антиоксидантів продукт є потужними натуральними «ліками» для зниження ризику раку легенів.

Виноградні кісточки. Лікар радить їсти виноград, пережовуючи кісточки. До їх складу входить речовина ресвератрол - один з найсильніших природних антиоксидантів. Він здатний боротися з руйнівною для клітин дією вільних радикалів, завдяки чому кісточки захищають від розвитку раку легенів.

Кероб. Продукт, добре відомий у курортних регіонах. Це висушені плоди ріжкового дерева, що нагадує какао. Багатий вітаміном C і антиоксидантами, кероб сприяє виведенню шкідливих речовин з організму, бореться із запальними процесами. У Туреччині він вживається для профілактики інфекційних, вірусних захворювань, і лікар підтверджує дієвість цього засобу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні