--> В Україні стартувала реконструкція одного з найбільших газосховищ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні стартувала реконструкція одного з найбільших газосховищ

0
1
За планом, роботи будуть завершені в кінці 2021 року. На них витратять понад 200 мільйонів гривень.

Пише Кореспондент.

На Дашавському підземному сховищі газу почалися роботи з реконструкції установки осушки газу з автоматизацією технологічного процесу. Про це повідомляє прес-служба Укртрансгазу в понеділок, 21 вересня.

Згідно з планами, реконструкція газосховища обійдеться в 216,6 млн грн, а роботи будуть закінчені в IV кварталі 2021 року.

Дашавське ПСГ з проектною потужністю в 2,2 млрд куб. м, є третім за обсягами зберігання природного газу українським газосховищем. Його реконструкція забезпечить більш високу якість природного газу, що подається в магістральні газопроводи. Переобладнання установки осушки газу дозволить скоротити щорічні витрати паливного газу на 55-65%.

Проект реконструкції газосховища входить до Плану розвитку газосховищ Укртрансгазу на 2020-2029 роки, а також інвестиційну програму українських ПСГ на 2020 рік, затверджений регулятором у червні цього року.

У найближчих планах - також здійснення капітального ремонту та технічне переоснащення об'єктів Більче-Волицько-Угерського і Богородчанського ПСГ.

Нагадаємо, що раніше в ПСГ закачали ще один рекордний млрд кубів газу. Зараз у сховищах вже 27 млрд кубометрів газу. До опалювального сезону планують закачати ще, щонайменше, мільярд кубометрів.

Також повідомлялося, що іноземці зберігають в Україні мільярди кубів газу. Чверть газу в сховищах України належить іноземцям. Завдяки цьому запаси газу на 40% перевищують показники минулого року.
Теги: Україна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні