Рак легень можна визначити за станом пальців рук

0
2
Рак легень можна визначити за станом пальців рук
Свідчити про розвиток раку легенів може стан пальців і нігтів, розповіли фахівці Національної служби охорони здоров'я Великобританії.

Як пише Express, рак легенів вважається одним з найнебезпечніших видів захворювання, так як його важко виявити на ранніх стадіях.

Симптоми, серед яких кашель, біль у грудях, мокрота, хрипіння, з'являються пізно. Медики закликали уважніше ставитися до свого організму і розповіли про нестандартні ознаки злоякісної пухлини легень.

Так, через розвиток раку легенів можуть вироблятися гормоноподібні хімічні речовини. Під їхнім впливом більше крові і рідини спрямовується до кінцівок, особливо до тканин на кінчиках пальців. Це може призвести до збільшення або потовщення пальців.

"Визначити розвиток раку легень можна за зміною зовнішнього вигляду пальців. Одним з його симптомів є розширення, збільшення, потовщення кінців пальців", - цитує експертів видання.

Також показовим стає стан нігтів, а саме, занадто блискуча шкіра біля них. Крім того, якщо подивитися на нігтьові пластини збоку, можна побачити незвичайну опуклість, якої раніше не було.

Медики попередили, що подібні симптоми не завжди вказують на рак легенів, іноді вони свідчать про хронічні легеневі інфекції або вади серця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні