600 молдован застрягли на кордоні України з Угорщиною

0
-4
600 молдован застрягли на кордоні України з Угорщиною
600 осіб з Молдови застрягли на кордоні України з Угорщиною після відмови угорської сторони їх впустити.
Тому 12 автобусів із пасажирами, що їхали до чеської Праги транзитом, кілька днів простояли в очікуванні, повідомляє NewsMaker, TV8.

Компанія-перевізник нібито сказала їм зачекати "ще 3-4 дні" для розв'язання питання. МЗС Молдови через своє посольство у Будапешті подало скаргу з цього приводу.

Під час спілкування з представниками влади Угорщини у суботу й неділю мені повідомили, що кожен автобус розвернули з наданням офіційного документа, де зазначена причина недопуску на територію Угорщини - через відсутність супроводжуючих документів у компаній-перевізників, - повідомляє МЗС Молдови.

Якій компанії належать автобуси із застряглими пасажирами, наразі не повідомляється.

Як сьогодні розповів адміністратор одного з перевізників Transeric Tur Володимир Бурага, зараз п'ять автобусів впустили до Угорщини. Охочим повернутися назад до Молдови надали автобус і повністю відшкодували вартість поїздки. За словами Бураго, залишилися ті пасажири, які хочуть потрапити до Угорщини. Бурага зазначив, що на кордоні України та Угорщини знаходяться не тільки автобуси фірм Transeric Tur і Ednateric Trans, а й інші перевізники з Молдови та України.

Як відзначили NM в Нацагентстві автотранспорту, за наявною у них інформацією, на кордоні застрягли автобуси чеського пасажироперевізника Kateh Travel, тому ця проблема не в компетенції агентства.

Довідка УНІАН. З 1 вересня Угорщина повідомила про закриття своїх кордонів для іноземців через загрозу "другої хвилі" COVID-19. Для в'їзду до країни зробили винятки для певних категорій громадян, а також лишився дозвіл на транзит.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні