--> Які продукти не бажано підігрівати щоб уникнути проблем зі здоров'ям | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які продукти не бажано підігрівати щоб уникнути проблем зі здоров'ям

0
10
Які продукти не бажано підігрівати щоб уникнути проблем зі здоров'ям
Складно уявити собі життя без розігрітої їжі. Ця проста маніпуляція для багатьох стала нормою. Однак, виявляється, далеко не всі продукти підходять для повторної термічної обробки.

Про це інформує ChangeUa.

Гриби. З’їдайте їх відразу після приготування. Гриби – це білок. Під час термічної обробки він руйнується і виділяє шкідливі речовини. В результаті можуть виникнути проблеми зі шлунком. Що робити? Якщо залишилися гриби, краще їсти їх холодними.

Яйця. Яйця, як і гриби, є білком. За даними Американського офтальмологічного журналу, в результаті повторного нагрівання токсична білкова субстанція яйця здатна нашкодити травній системі. Це стосується і відварених яєць, і смажених, і омлету.

Картопля. Це дуже складний продукт. Його головний елемент – це крохмаль. Під час найпершої теплової обробки він розпадається на ряд з’єднань, які безпечні для здоров’я. Але якщо підігріти картоплю повторно, то ці з’єднання крохмалю здатні підвищити ризик розвитку рідкісного і неприємного захворювання – ботулізму.

Рис. Зверніть увагу на те, як ви зберігаєте рис. При неправильному зберіганні небажано підігрівати його повторно. Згідно з думкою фахівців у необробленому рисі є спори бактерій, здатні викликати харчове отруєння. Якщо в рисі є ці спори, то при кімнатній температурі вони починають розмножуватися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні