Керівник Центрального парку прокоментував скандал із хворим хлопчиком

0
4
Керівник Центрального парку прокоментував скандал із хворим хлопчиком
Нещодавно у луцькому Центральному парку сталося непорозуміння між мамою хлопчика з ДЦП і директором з розвитку парку Павлом Цапюком. Останній відмовився пустити на атракціон дитину з інвалідністю. Про це повідомляє Волинь.Таблоїд.

У відповідь на обурення в мережі, Павло Цапюк опублікував фейсбук-допис з поясненням своїх дій та поділився ідеєю щодо додаткового страхування дітей з інвалідністю на атракціонах.

«Треба допомога з «особливими дітками» в нашому парку атракціонів.
Шукаю технічну можливість виготовити або купити (сумніваюсь, що готовий виріб такий існує) легкозйомні засоби додаткової фіксації для діток з інвалідністю, в яких немає протипоказань до впливу атракціону, проте певні відхилення фізичного розвитку створюють потребу у додатковій страховці/утриманні під час руху.
Справа в тому, що на днях було публічно розміщено допис у ФБ про те, що хлопчика не було допущено до катання через стан здоров’я на «Веселих гірках».

Згідно «Правил безпечної експлуатації атракціонів» і відповідних правил, розміщених на атракціонах, оператор зобов’язаний не допускати до сеансу осіб, в яких є ознаки хвороби і ризики її загострення. Проте і медичну довідку нема ніякого права вимагати. Відповідно оцінка ризику покладається на суб’єктивну думку оператора, і як тут діяти?

Я виходжу з наступного. На мою думку батькам діток з інвалідністю, особливих діток, яких вони чесно доглядають і яким намагаються забезпечити максимально повноцінне життя, я б давав медалі і максимум сприяння у всьому. Тому хочу знайти все ж можливість розмістити в операторів всіх допустимих (не екстремальних) качель щось накшталт страховочних систем, ременів чи щось подібного, що не внесе в конструкцію сидінь конструктивних змін (це робиии заборонено) і може бути зйомне на певних пасках/карабінах до сидінь.

Обходив магазини, в тому числі дитячі, нічого подібного наразі не підібрав. Автокрісла не підходять, бо вони надто масивні і мають власну вагу, що лише створить додаткові незручності, та й зможе оптимально кріпитись. Просто автомобільні ремені зробити теж не варіант - до них треба бустери, а це знову лише додаткова небезпека і незручність.

Хто займається подібними виробами чи може пошити надійні і зручні системи ременів, типу як в автокріслах, дайте знати», – йдеться у дописі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні