У Росії можуть заблокувати популярні інтернет-ресурси

0
4
У Росії можуть заблокувати популярні інтернет-ресурси
До Держдуми Росії внесли законопроєкт, яким пропонують дозволити силовикам блокувати "екстремістські" інтернет-ресурси без звернення до суду. Про це йдеться у матеріалі Української Правди.

Деталі: Для цього правоохоронцям буде досить висновку одного експерта. Серед авторів ініціативи є член правлячої партії "Єдина Росія". Вони стверджують, що існуючи порядок блокування займає багато часу. У той час порушники закону можуть "безкарно займатись незаконною діяльністю".

Наразі зупинити роботу сайту можливо лише за рішенням суду. Екстремістські сайти включаються Роскомнаглядом до Єдиного реєстру забороненої інформації після виявлення в них відповідних ознак.

Нагадаємо:


З 1 листопада 2019 року в Росії набрала чинності значна частина положень так званого закону про "суверенний Рунет".

Документ зобов’язує інтернет-провайдерів встановлювати надане контрольним органом, Роскомнаглядом, обладнання, яке при виникненні загроз безпечній роботі мережі дозволить відомству здійснювати централізоване управління нею.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні