--> Міністерство торгівлі США підписало проект угоди про скорочення імпорту російського урану | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Міністерство торгівлі США підписало проект угоди про скорочення імпорту російського урану

0
1
Ініціатива покликана стимулювати нарощування видобутку урану в США.

Інформує Голос Америки.

Міністерство торгівлі США у понеділок підписало проект угоди з російською держкорпорацією «Росатом» про скорочення імпорту урану з Росії протягом наступних 20 років, прагнучи стимулювати нарощування видобутку урану у США і розвиток американської ядерної енергетики.

Документ є поправкою до прийнятої у 1992 році Угоди про припинення антидемпінгового розслідування щодо поставок урану з Росії і продовжує домовленість до 2040 року, а також передбачає поступове скорочення квоти на імпорт урану з Росії з 20 до 15 відсотків, починаючи з 2028 року.

«Якщо угоду буде затверджено, то вона буде сприяти відновленню переваги Америки у сфері ядерної енергетики і захистить вітчизняну промисловість від демпінгу російського урану», - сказав міністр торгівлі Уілбур Росс.

Прийняти поправку рекомендувала міжвідомча робоча групи з ядерного палива в зв'язку з занепокоєнням Вашингтона з приводу втрати лідерської позиції в ядерних технологіях. Ініціатива покликана послужити стимулом для американських виробників ядерної енергії і урановидобувних компаній, які страждають від нестачі інвестицій.

Поправка дозволить американським компаніям залишити у силі діючі контракти на закупівлю урану з Росії.

Міністерство торгівлі планує доопрацювати поправку до 5 жовтня, а до 28 вересня буде приймати коментарі.

Президент Дональд Трамп створив робочу групу у липні минулого року після того, як відхилив запит американських урановидобувних компаній Energy Fuels і Ur-Energy про введення квот на внутрішнє виробництво урану, щоб захистити їх від іноземної конкуренції.
Теги: США, Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні