--> Під час протестів у Білорусі майор міліції побив жінку до крові | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Під час протестів у Білорусі майор міліції побив жінку до крові

0
-3
Під час протестів у Білорусі майор міліції побив жінку до крові
Випадок стався під час акції опозиції 13 вересня у Жодино Мінської області. Там майор міліції ударом кулака в обличчя збив жінку з ніг, після чого навалився на неї і забрав телефон.

Пише Діло.

У мережу потрапили кілька варіантів відео нападу “правоохоронця” на жінку, з яких можна зробити однозначний висновок, що ні життю, ні здоров’ю майора точно нічого не загрожувало.

Учасники протесту вимагають від місцевої міліції дати юридичне визначення дій нападника і назвати його ім’я, інакше пригрозили оприлюднити імена і домашні адреси всіх майорів поліції Жодино.

Як йдеться у повідомленні, побита Наїля розповідає, що стала свідком того, як співробітники міліції зупинили машину, яка посигналила на знак солідарності з людьми, які проходили повз неї.

“Біля машини зібралися міліціонери, зокрема співробітники ДАІ, були там і прості люди, – розповідає жінка. – Я чула, як люди кричали “Випускай!” Там стояв чоловік у яскраво-блакитний куртці, мені здалося, що біля нього зібралося багато співробітників в міліцейській формі, і я вискочила наперед, чесне слово, щоб його захистити: вирішила зняти на відео те, що відбувається”, – розповіла потерпіла.

Наступне, зізнається Наїля, стало для неї повною несподіванкою: міліціонер у кепці і чорній масці, натягнутій майже до очей, раптом вдарив її – дівчина аж впала на землю.

Наїля говорить, що ні майор, ні його начальство на зв’язок з нею не виходили, ніхто так і не пояснив поведінку співробітника міліції, не вибачився перед нею. Вдома дівчина почувалася зле: нога не розгиналася, рука боліла, з носа текла сукровиця. У неї зафіксовано забої, розтягнення зв’язок.

Наїля з адвокатом прийшли до Слідчого комітету, щоб написати заяву за фактом застосування сили співробітником міліції.

“Слідчий вважає, що це у нього був емоційний сплеск: мовляв, всі втомилися, працюють цілодобово”, – каже Наїля.

Як зазначається, згодом МВС Білорусі заявило, що міліціонер в Жодино застосував силу до жінки, тому що начебто очікував удару з її боку.

“З натовпу вийшла жінка і кинулася до співробітника міліції. Наблизившись, вона різко направила камеру телефону міліціонеру в обличчя. Виходячи з ситуації, той припустив, що буде удар. Миттєвою реакцією стало застосування фізичної сили для самозахисту і затримання”, – йдеться в повідомленні відомства.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні