Сьогодні Луцьк святкує 935-річчя. ФОТО

1
1
Сьогодні Луцьк святкує 935-річчя. ФОТО
У суботу, 12 вересня, Луцьк відзначає 935-річчя. З нагоди Дня міста на Театральному майдані відбулася урочиста академія.

На заході пролунав гімн. А далі пригадали історію незалежного Луцька та волелюбних лучан.

Про це повідомляє КОНКУРЕНТ.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт привітав лучан та гостей міста, яких на майдані зібралося кілька сотень.

Люди, які життєвим прикладом і своєю працею зробили значний внесок у становлення держави, отримали звання «Почесного громадянина міста».

Григорій пустовіт вручив таку нагороду голові Волинського відділу Союзу українок Любові Ганейчук. Двоє громадян міста отримали відзнаки посмертно. Це – співак та композитор В’ячеслав Хурсенко. Відзнаку отримала дружина Ольга Хурсенко. Указом президента України за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, орденом за мужність III ступеня посмертно нагородили Юрія Лавренчука. Нагороду отримали дружина Лілія та донька Анна.

Загиблих, які боролися за кордони України, вшанували хвилиною мовчання.

На сцені виступило кілька музичних колективів.

Як зазначила у коментарі «Конкуренту» Депутатка Луцької міської ради, представниця Громадянського Руху «СВІДОМІ» Алла Надточій, Луцьк має свою неповторну історію, якою потрібно пишатися.

«Луцьк – це для мене домівка. Це те, що дало мені життя, земля, на якій ми росли і з якими почуттями ми пішли в світ. Це місто, куди хочеться повертатися. Тому я б хотіла, щоб наше місто і надалі робило для молоді все те, щоб вони тут могли розвиватися, жити, працювати і створювати свої сім’ї. Хочу привітати наш Луцьк і лучан з тим, що у нас є історія. Історія, якою потрібно пишатися, яку потрібно знати і творити нову», – розповіла Алла Надточій.

На святкування Дня міста запросили скульптора Миколу Голованя.

«Гарна погода, збираються лучани – що може бути краще? Ввечері, до речі, буде відкриття алеї у парку. А парк – то моє дітище. Служу Луцьку, поки є бажання і порив», – каже скульптор.

Про те, як святкуватиме, поділилася і телеведуча Галина Падалко.

«День міста я відсвяткую у колі сім’ї. Луцьк це те місто, яке для мене завжди буде найріднішим і найважливішим. І те, яке буде викликати у мене найбільш сентиментальні почуття, у якому б куточку світу чи нашої країни я б не була», – розповіла телеведуча.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Воу, які люди , і без охорони)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні