Перевізники у місті на волині відмовляються безплатно перевозити дітей з інвалідністю

0
-9
Перевізники у місті на волині відмовляються безплатно перевозити дітей з інвалідністю
До Нововолинської міської ради надійшли заяви стосовно відмови місцевими перевізниками надавати послугу пільгового перевезення дітям із інвалідністю. Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський провів зустріч із батьками таких дітей, щоб вивчити проблему та разом знайти оптимальне її вирішення.

Про це повідомляє Волинь Онлайн.

«Міська рада не приймала жодних рішень про обмеження в перевезеннях пільгових категорій мешканців міста, у тому числі дітей з інвалідністю», – зазначив він.

Він пояснив, що, відповідно до рішення регіональної комісії ТЕБ і НС і рекомендацій державного санітарного лікаря України, перевезення здійснюються лише на сидячих місцях. Відповідно й можливість перевозити пільговиків обмежилась.

Держава надала пільги, а чіткого механізму повного відшкодування перевізникам збитків від перевезення населення пільгових категорій не знайшла, переклавши ці зобов’язання на місцевий бюджет, що суперечить статті 142 Конституції України, а саме: «витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, компенсуються державою».

Виконавчий комітет Нововолинської міської ради неодноразово звертався до народного депутата Ігоря Гузя щодо проблеми, яка виникає з перевезенням пасажирів пільгових категорій, як у Нововолинську так і по всій Україні та викликає значне соціальне напруження серед населення, однак реагування народного депутата на дану ситуацію відсутнє.

«Ми готові цьогоріч, враховуючи карантин, відшкодувати перевізникам певну суму. Але, є окремі моменти, які треба врахувати. Зокрема, підприємцям необхідно перейти на третю групу оподаткування», – повідомив перший заступник міського голови.

Він розповів, що наразі ведуться перемовини із підприємцями, котрі займаються перевезеннями в місті, аби все ж таки пільговим категоріям населення не відмовляли у наданні послуги.

Один із перевізників відмовився надавати послуги, мотивуючи своє рішення тиском на нього у соціальних мережах. Ще кілька перевізників розглядають варіант розірвання угоди.

«Ми хочемо почути ваші пропозиції, ідеї, варіанти вирішення питання перевезення пільгових категорій населення», – зазначив Андрій Сторонський, звертаючись до батьків.

Посадовець запропонував ввести одного із батьків дитини з інвалідністю до складу конкурсної комісії, котра займається відбором перевізників у Нововолинську.

Під час зустрічі запрошені батьки поскаржилися, що місто мало пристосоване для дітей з інвалідністю. Андрій Сторонський повідомив, що міська рада постійно працює над покращенням комфорту жителів, у тому числі й людей з інвалідністю.

Зокрема, успішно функціонує інклюзивно-ресурсний центр, Нововолинська спеціальна школа, усі школи міста обладнані пандусами, облаштовані ресурсні кімнати, у дитячих садочках також створені необхідні умови. Зараз працюють над визначенням місця для встановлення дитячого майданчика, пристосованого для діток із інвалідністю, у міському Палаці культури розглядають варіанти облаштування конструкції для підйому на другий поверх людей на інвалідних візках.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні